Behandeling van volwassenen

Er zijn vele manieren van hulp en het is soms moeilijk een keuze te maken wat het beste bij je past en je ook daadwerkelijk helpt. Het is belangrijk je gevoel hierin te volgen. ‘Er leiden meerdere wegen naar Rome’. Misschien maak je de keuze om te ervaren of deze manier van behandelen iets voor je is en voor je kan betekenen. Blijkt het niet te zijn wat je ervan verwacht of is het niet voldoende helpend voor je, dan ben je in ieder geval een ervaring rijker. En is het wel iets voor jou, dan heb je gevonden wat bij je past! Want hoe fijn kan het zijn als je antwoorden vindt op je vragen? Je weer rust kunt ervaren in jezelf? Je lichamelijk klachten verminderen of zelfs verdwijnen?

Behandeling van volwassenen

Met wat voor klachten kun je terecht?

De behandelingen helpen voor de meest uiteenlopende klachten. Ik kan je helpen met zowel lichamelijke als psychische klachten.

Klachten waar je aan zou kunnen denken:
- pijn; hoofdpijn, maagpijn enz.
- rug/nekklachten
- innerlijke onrust
- overal controle over willen houden
- minderwaardigheidsgevoel
- depressies
- verdriet
- allergieën
- angsten
- verslavingen
- moeheid
- gewichtsproblemen
- ‘niet lekker in je vel zitten’.
Ik heb zeer zeker niet alle klachten genoemd waar ik je bij zou kunnen helpen, dat is onmogelijk. Heb je een klacht die hierboven niet benoemd staat en wil je weten of ik je hierbij verder zou kunnen helpen? Neem dan gerust contact met me op.


Reikibehandeling

Tijdens de behandeling maak ik contact met je onderbewustzijn en voel wat hier ligt opgeslagen. Ik help je om wat er ligt opgeslagen te omarmen en te integreren in je lichaam zodat de liefde naar je eigen ‘ik’ weer door kan stromen. Hierdoor kun je weer leven in contact met jezelf, vanuit je hart. Ik laat je zien wat jouw manier is om niet in contact te zijn met jezelf, waarom je niet in contact bent en in welke situaties. Door na de behandeling te praten over wat ik tegen ben gekomen en wat zich heeft laten zien, wordt je je bewust van je innerlijk. De behandeling brengt een veranderingsproces in jezelf op gang. We komen iedere keer een stukje dieper bij jezelf uit. Dit gaat in je eigen tempo. De klachten in het hier en nu verdwijnen stap voor stap.

Ik vind het belangrijk om in een ontspannen sfeer te werken. Het wederzijdse vertrouwen in elkaar staat bij mij voorop. Het is altijd goed, er is nooit iets fout, je mag zijn wie je bent. Ik ga te werk vanuit jouw vraag, wens en behoefte. De behandeling duurt gemiddeld 1,5 uur.

Oefeningen gericht op het innerlijk

Door je ogen dicht te doen, ga je contact maken met wat er vanbinnen is en wat je vanbinnen voelt. Het eerste wat je kunt denken als je het bovenstaande leest is, ‘dit kan ik niet’ of ‘ik voel nooit iets’. Maar alles wat je voelt is prima, al voel je alleen maar dat je op een stoel zit. Iedereen kan dit en stapje voor stapje zal je steeds beter leren wat jij voelt in je lichaam en leren hier contact mee te maken. Door te kijken naar de dingen die nu spelen kun je contact maken met de gevoelens die hieraan vasthangen. Van hieruit kun je in contact komen met de situaties/gebeurtenissen waar deze gevoelens ooit ontstaan zijn. Door deze gevoelens in jezelf aan te kijken, kun je ze omarmen en integreren in je lichaam, word je je meer bewust van jezelf en kun je weer in contact leven met je eigen ‘ik’. Dit gaat natuurlijk in kleine stapjes. Het gaat niet verder dan waar jij op dit moment staat in het leven.

Opstellingen vanuit het verlangen

De methode ‘opstellen van het verlangen’ is ontwikkeld door Franz Ruppert, psychotherapeut, afkomstig uit München. Hij heeft jarenlang ervaring opgedaan met familieopstellingen en van daaruit een eigen methodiek ontwikkeld.

Wat houdt je tegen om je verlangens te leven?

Je gezin en familie van herkomst waarin je opgegroeid bent en onverwerkte, dikwijls onbewuste, ingrijpende gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat je je voorgenomen doelen in het leven niet gemakkelijk verwezenlijkt. Door het opstellen van je verlangen komt er een bewustwordingsproces op gang wat zorgt dat je je overlevingsstrategieën gaat doorzien. Het brengt je in contact met je gevoelens die je (onbewust) bedekt hebt. Door deze bewustwording en het omarmen van je gevoelens kun je weer leven vanuit je diepste verlangens, vanuit je ’ik’.

Je kunt een opstelling zowel in groepsverband doen als individueel tijdens een sessie.

Wil je graag meer informatie? Kijk dan bij 'Opstelling vanuit het verlangen'.