Over mezelf

Mijn naam is Ilze Cortenbach. In 2011 heb ik de cursus ‘Reiki’ afgerond en in 2014 ben ik begonnen aan de opleiding ‘Breek de Stilte’ bij Interakt in Tiel. Sinds 2012 begeleid en behandel ik kinderen en volwassenen die vastlopen in het leven, zowel fysiek, emotioneel als praktisch. Door middel van scholing en het bestuderen van literatuur heb ik veel inzicht gekregen in het innerlijk functioneren van de mens. Ook heb ik de afgelopen jaren zicht gekregen op mijn eigen functioneren. Dit heeft een zeer waardevolle verandering in mezelf teweeg gebracht. Het is mijn innerlijke leerschool geweest. Ik herken de geleerde theorie in mezelf waardoor ik de mensen om me heen ‘echt’ begrijp. Ik vind het waardevol mezelf te blijven ontwikkelen en bijscholen. Het volgen van de cursus ‘Reiki’ heeft mijn kwaliteit zichtbaar gemaakt in het aanvoelen van emoties, gevoelens en blokkades bij anderen, wat zeer bruikbaar is in mijn werk. Ik ben gespecialiseerd in het herstellen van het contact met jezelf en heb hierin een eigen methode ontwikkeld. Daarnaast maak ik gebruik van andere methodes. Het verwonderd me iedere keer hoe helpend deze zijn. Ik zie hoe volwassenen en kinderen het contact met zichzelf terug vinden en hoe hun klachten verdwijnen. Dit is wat mijn werk zo waardevol en mooi maakt.

Uitleg over de verschillende methodes kun je vinden bij ‘Behandeling van volwassenen en kinderen’.

Ilze Cortenbach

Mijn visie

Het is niet altijd makkelijk om werkelijk in contact te zijn met jezelf. Gebeurtenissen in je leven zoals bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, een ongeluk, een ziekte bij jezelf of een belangrijk persoon in je omgeving kunnen ervoor zorgen dat je het contact met jezelf (gedeeltelijk) verliest. Maar ook de opvoeding en het gezin waarin je opgroeit kunnen hier een grote rol in spelen. Je wilt de gevoelens die samenhangen met deze situatie of gebeurtenis liever niet voelen. Deze gevoelens slaan zich op in je onderbewuste en wil je proberen bedekt te houden.

Mijn overtuiging is dat de klachten in het hier en nu veroorzaakt worden door wat er ligt opgeslagen in je onderbewuste. Negeer je dit en hou je het bedekt, dan zorgt dit voor blokkades en spanningen wat zich uit in lichamelijke en/of psychische klachten. Het is goed om over je klachten te praten. Dit vergroot je bewustwording, geeft je inzicht en een gevoel van opluchting. Maar alleen praten is, mijns inziens, niet voldoende. De gevoelens die liggen opgeslagen in je onderbewuste willen graag gezien worden en liefdevol omarmd, zodat ze weer kunnen integreren in je lichaam. Pas dan kan er werkelijke verandering ontstaan in jezelf, waardoor je weer kunt leven vanuit je eigen ‘ik’, vanuit je hart, in vertrouwen en geluk.

Het uitgangspunt is te kijken naar je klachten. Wat willen ze je laten zien? Hier ligt de sleutel en dit is het vertrekpunt. Je hebt niet voor niets last van je rug of je zit niet voor niets minder lekker in je vel. De klachten zijn een signaal dat er iets in je onderbewustzijn graag gezien wil worden.