Behandeling van kinderen

Komt je kind iedere keer maar niet in slaap of wordt het vaak wakker? Klaagt je kind over buikpijn, maar is er medisch niets te vinden? Merk je dat het niet zo lekker loopt met je kind, maar weet je eigenlijk niet waardoor dit komt? Komt je kind overprikkeld thuis van school? Dan kan ik je kind wellicht verder helpen.

Behandeling van kinderen

Met wat voor klachten kun je terecht?

Bij kinderen merk je als ouder(s) vaak dat het wat minder met ze gaat door lichamelijke klachten die naar voren komen zoals:

- buikpijn
- hoofdpijn
- oorpijn
- allergieën
- ontlastingsproblemen
- ziekten, enz.

En/of door emotionele klachten zoals:
- moeilijk in slaap komen
- angsten
- heimwee naar ouders
- overprikkeling
- moeilijk om kunnen gaan met veranderingen
- verlegen zijn
- niet tot spelen komen
- een negatief zelfbeeld/weinig zelfvertrouwen
- een gesloten persoonlijkheid (introvert/afwezig zijn)
- het gevoel hebben vol te zitten of over te lopen, enz.

En/of door ongewenst gedrag dat ze laten zien zoals:
- (extreme) boosheid
- pestgedrag naar anderen of gepest worden
- niet luisteren naar behoren
- zich moeilijk aan kunnen passen, enz.

Als je deze voorbeelden leest en denkt ‘maar bij mijn kind is het anders…’ neem gerust contact met me op om dit bespreekbaar te maken.


Reikibehandeling

Tijdens de behandeling ligt mijn focus op je kind terugbrengen bij zichzelf en contact laten maken met zijn eigen ‘ik’. De klachten die kinderen hebben, komen vaak voort uit het feit dat ze het contact met zichzelf (gedeeltelijk) verloren zijn. Op de weg om dit contact te herstellen komen we samen achter de gebeurtenissen in het leven van jou of je kind die ervoor gezorgd hebben dat je kind het contact met zichzelf kwijt is geraakt. Dit is heel waardevol en deze bewustwording is een belangrijke en helpende stap. Daarnaast geeft ik je handvatten hoe hier, samen met je kind, mee om te gaan. Stap voor stap verdwijnen de klachten doordat de onderliggende oorzaak is gevonden en de bijhorende gevoelens worden omarmd en geïntegreerd in het lichaam. Je kind kan weer leven vanuit liefde voor zichzelf. Regelmatig maak ik gebruik van knuffels. Deze bevorderen het integratieproces van gevoelens en maakt het tastbaar voor kinderen.

Ik vind het iedere keer weer bijzonder om te zien hoe kinderen open staan en hoe goed ze te bereiken zijn met deze methode. Dit raakt me steeds weer.

Jij, als ouder of begeleider, mag tijdens de behandeling aanwezig zijn. Dit vind ik juist prettig werken omdat je zo het proces goed kunt volgen. Is je kind al wat ouder dan kun je er, in overleg met je kind, voor kiezen om niet bij de behandeling aanwezig te zijn. We bespreken na afloop altijd samen waar we tijdens de behandeling aan gewerkt hebben en wat zich heeft laten zien zodat je je kind begrijpt en kunt ondersteunen in zijn proces. De behandeling duurt 1 uur tot 1,5 uur.

Twijfel je of deze behandeling wel iets voor jou en je kind is? Je mag het altijd een keer proberen en is het niet wat bij je kind past of is het niet wat je ervan verwacht, dan laat je het bij deze ene keer. Het is belangrijk dat zowel jij als je kind het prettig vinden om te komen en dat er een positief resultaat zichtbaar wordt.