Ervaringen van anderen!

Lees hier de reacties van anderen mensen om een betere indruk te krijgen van wat ik doe en hoe zij dit ervaren.


Ouders van Stijn

Vanaf zijn geboorte was Stijn een kindje dat heel veel structuur nodig had en baad had bij een zo voorspelbaar mogelijk ritme. Een ander bed, een andere sfeer, een andere persoon, een andere dag… Het had allemaal heel veel invloed op zijn gemoedstoestand en zijn slapen. Wij wisten niet beter en hadden ons leven daar zoveel mogelijk op aangepast. Eerlijk gezegd vonden we dat dat ons best goed af ging. Van dagelijkse structuur, voorspelbaarheid en dagindeling doornemen tot een heel voorspelbaar verjaardags- en sinterklaasfeest, waarbij zelfs de cadeaus geen verrassing voor hem waren. Ook viel ons op dat Stijn niet alleen in een ruimte wilde/kon zijn. Ik kan me bijvoorbeeld niet herinneren dat ik ooit de was opgehangen heb, zonder Stijn mee naar boven te nemen. Allemaal goed te doen, tot het moment kwam waarop het slapen echt een drama werd. Vanaf 19.00 uur stond één van ons paraat om Stijn in zijn bed te houden, in slaap te krijgen, terug in bed te leggen en uiteindelijk, ten einde raad, mee naar ons bed te nemen. Alle principes over kinderen die in hun eigen bed horen te slapen, waren al lang overboord gegooid, maar zelfs dat was niet meer genoeg. Van 19.00 – 07.00 uur waren we bezig met Stijn. De trukendoos was werkelijk helemaal leeg en alle emoties hadden we de revue laten passeren toen ik op Facebook een foto van de praktijkruimte van Ilze zag. Wat een fijne ruimte, wat een sfeer straalt die foto uit, wat zou ze daar doen? Dat was wat ik dacht. Van het één kwam het ander en al snel daarna kwam Stijn voor het eerst bij Ilze. De behandelingen van Ilze hebben een enorm positieve invloed op Stijn, op ons, op ons hele gezin. Stijn slaapt inmiddels rustig in, wij hebben onze avond weer terug, hij wordt soms nog 1x per nacht wakker, slaapt af en toe nog bij ons in bed, maar is bovenal heel ontspannen. We kwamen bij Ilze voor zijn ‘slaapprobleem’, maar kregen cadeau dat hij veel minder behoefte heeft aan een strakke structuur, de dag veel meer met het moment kan nemen, wél alleen in een ruimte kan zijn, veel meer vertrouwen heeft in zijn omgeving, veel meer zelfstandig geworden is en veel meer kan genieten. Met als kers op de taart zijn 5de verjaardag waar hij van het begin tot het eind van heeft genoten. En wij ook! Of dit nog niet genoeg is, hebben de bezoeken aan Ilze ons ook veel inzicht gegeven in waar het gedrag vandaan kwam en in hoe de emoties van ouder en kind verbonden kunnen zijn. Zelf ben ik inmiddels ook gestart met behandelingen bij Ilze en ik kan zeggen dat ‘de reis naar jezelf’ een hele interessante tocht kan zijn!


Isa

Ik vond het heel fijn om daar te zijn en ik voelde me er ook fijn bij. En ik denk dat het zeker gaat helpen.


Ouders van Suze

Onze dochter Suze (8jr) kampte al een tijdje met slaapproblemen. De ene nacht viel ze meteen in slaap, echter na een paar uurtjes werd ze wakker en was ze vervolgens een halve nacht wakker. Of ze kon helemaal niet in slaap komen, ze raakte er helemaal door in paniek en miste veel nachtrust. Samen hebben we van alles geprobeerd om in te slapen: even lezen, frisse douche enz. We konden het patroon niet doorbreken en hebben contact gezocht met Ilze. Door de behandelingen bij Ilze kreeg ze het vertrouwen in zichzelf weer terug. Stapje voor stapje ging het slapen steeds beter. In de behandelingen kwam de oorzaak van het slaapprobleem naar boven, ze werd begrepen en het gevoel wat ze had mocht er zijn. Vervolgens zijn we samen, door de behandelingen bij Ilze maar ook thuis en op school, aan de slag gegaan om het probleem aan te pakken. En dat is gelukt, we hebben onze dochter met de twinkeling in haar ogen weer terug!


Christel

Ik ben Christel. Jaren was ik depressief. Ik ben hiervoor in behandeling geweest bij een psycholoog, maar dit gaf me niet het gewenste resultaat. Toen kwam ik bij Ilze terecht. Ik kom bij haar voor Reikibehandelingen, oefeningen gericht op mijn innerlijk en opstellingen vanuit het verlangen. Door de behandelingen ben ik me beter gaan voelen en ik kan nu zeggen dat ik me ‘goed’ voel. Ik vind mezelf steeds meer terug en leef steeds meer vanuit wat ik graag wil. Als ik kom voor een behandeling heeft Ilze alle tijd voor mij en luistert naar me. Ik kan alles met haar delen. Dit geeft me een gevoel van rust. Ik ben er nog niet, maar ik ben op de juiste weg.